co do cyklu - skoro chcesz go dluzej pociagnac to daj dlugi test z deka i po prostu tak ciagnij poki sa efekty. zawsze w trakcie mozna bedzie cos dodac, ale nie zakladaj kiedy. poki progresujesz to nie ma sensu nic zmieniac. rowniez trening bedzie tutaj odgrywal wazna role. no dodaj do diety tluszcze. wypisalem Ci wyzej zrodla dobrych tluszczy, po [...]
tutaj masz taką fajną ściągawkę do makro http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
http://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 http://www.sfd.pl/temat315296 - Dieta - ułóż sam/a http://www.sfd.pl/temat398329 - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach) http://www.sfd.pl/Ilość_posiłków-t237159-s0.html Zapotrzebowanie wylicz wg wzoru [...]
Dietę mam opanowaną, bo kiedyś przez 3 lata się bawiłem w liczenie kalorii, kurczak 3 razy dziennie i te sprawy. Staram się zdrowo jeść, zdrowe tłuszcze, dobre źródła białka, białko zresztą też kupiłem. Kreatynę też biorę mix 5 form. Teraz dosyć nisko z kalorycznośćią, bo redukuje przy 176 cm wzrostu mam 80 kg, ale na biodrach i brzuchu ciągle [...]
Należy uwzględniać wszystkie źródła białka, także te roślinne pochodzące np. z makaronu. Natomiast, jeśli w czyjejś diecie udział białek roślinnych jest wysoki, to zaleca się stosowanie go nieco więcej niż w dietach opartych głównie na źródłach zwierzęcych.
nabiał jest bardzo dobrym źródłem białka, można skutecznie podbijać całą pulę w diecie, jednak należy pamiętać, żeby we wszystkim zachować umiar i różnicować źródła z których dostarczamy poszczególnych makroskładników, szczególnie w przypadku białka ważne jest żeby aminogram dostarczanego białka był zróżnicowany
Niestety Twój schemat diety jest błędny . Proponuje rozpocząć od podstaw i ułożyć prawidłowa dietę Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 http://www.sfd.pl/temat315296 - Dieta - ułóż sam/a http://www.sfd.pl/temat398329 Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest [...]
Będzie lepiej? Omlet z 4 białek jaj i miarka białka. Wiem że niska kaloryka, mogę na kolacje dać to samo co na obiad ale wtedy będzie chyba za wysoka. Mogę na obiad zjeść bez żadnego problemu 2 worki basmati, albo innego dobrego źrodla ww. Tak jak pisałem wolę jeść rzadziej a więcej. tluszcze są - masło, orzechy wloskie weglowodany są - ryz(na [...]
trochę tłuszczu przenieść do posiłków 2 i 3, tuńczyk z puszki niekoniecznie jest dobrym produktem, także stosuj sporadycznie a nie na stałe i trochę zmienić źródła tłuszczu ogólnie, no i to mleko sojowe poddałbym też w wątpliwość, od czasu do czasu nei zaszkodzi, ale jako stały element nie za bardzo się nadaje szczególnie dla mężczyzny [...]
[...] już to potreningu.pl Niestety nie jesteś tego w stanie określić. Szczególnie po kilku dniach. Od tego masz kontakt z dietetykiem. Jeżeli chcesz taniej, to wprowadza on jako źródła białka więcej wątróbki, serc, żołądków, udek, piersi z kurczaka, wieprzowiny. Z kolei mniej ryb, wołowiny. To ile wydasz i tak w dużej mierze uzależnione jest od [...]
Każdy rodzaj nabiału, który nie jest dosładzany będzie miał właśnie około 3-5 gramów cukrów. Zadając to pytanie sugerujesz, że nie wiesz jakie są podstawowe źródła białka w diecie. Jak najbardziej oprócz mięsa, ryb, jajek, odżywki białkowej, czy strączków jest to również nabiał. Jeść go zdecydowanie warto w rozsądnej ilości. Tak samo jak inne [...]
[...] kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. Dajesz 2 g białka , 1g tluszczy i reszta z węglowodanów . Posiłki bilansujesz wg uznania . Najlepiej żeby wszystkie zawierały poszczególne źródła makro
Zapoznaj się z tematami http://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 http://www.sfd.pl/temat315296 - Dieta - ułóż sam/a http://www.sfd.pl/temat398329 - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach) http://www.sfd.pl/Ilość_posiłków-t237159-s0.html Zacznij od [...]
[...] niż prawdziwych informacji. Kogo winić? Z pewnością do dystrybucji dezinformacji przyczynia się Internet, jednak największą winę ponoszą odbiorcy, którzy wybierają kiepskie źródła informacji. Sportowców podzielono na dwie grupy: 15% białka – 1 g protein / kg m.c., grupa kontrolna CP 35% białka – 2,3 g protein / kg m.c., grupa wysokich protein, [...]
Musisz ułożyć dietę http://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - [...]
Niektórzy ludzie przedstawiają fizjologiczne zależności w postaci wykresów, procentów, wzorów, korelacji. I bardzo dobrze, bo podejście naukowe pozwala odsiewać ziarno od plew, plotki od faktów. Niestety, organizm jest o wiele bardziej złożony, niż się to wydaje. Istnieją wyjątki od reguły, które zaprzeczają ustalonym wzorcom postępowania. W [...]
Twaróg to nie jedyne źródło białka . Ostatni posiłek powinien być tak samo wartościowy jak wszystkie poprzedzające . Prawidłowo zbilansowana kolacja oparta na konwencjonalnej, nisko-przetworzonej żywności dostarczającej białka, tłuszczu, a także pewnej ilości węglowodanów złożonych stanowić może korzystną opcję żywieniową przed nocnym spoczynkiem. [...]